border=0

Woestijn schildpad

Gopherus agassizii

Informatie en kenmerken

Deze schildpadsoort is vernoemd naar de Zwitsers-Amerikaanse zoöloog Jean Louis Rodolphe Agassiz. Het is inheems in de zuidwestelijke Verenigde Staten en behoort tot de orde Testudines , de onderorde Cryptodira , de superfamilie Testudinoidea en het geslacht Gopherus .

Beschrijving van de woestijnschildpad

Het is een middelgrote schildpad, met een donker of lichtbruin schild en oranje of gele vlekken. Het voorste deel van de mannelijke plastron heeft een hoornvormige gleuf, dat wil zeggen een zeer uitgesproken extensie omdat het wordt gebruikt om te vechten. De huid van beide geslachten is erg dik en de kop is schilferig. Het heeft dunnere en >

Het seksuele dimorfisme is vrij duidelijk als je kijkt naar een man en een vrouw. Individuen van het mannelijk geslacht zijn groter, hebben >

Misschien ben je ook geïnteresseerd ... Woestijn

De lengte kan 25 tot 36 centimeter bedragen, terwijl deze 10 tot 15 centimeter hoog kan worden. Ondertussen varieert het gewicht tussen 11 en 23 kilogram.

Verspreiding en habitat van de woestijnschildpad

De soort is endemisch voor de zuidwestelijke Verenigde Staten en het noordwesten van Mexico. Het wordt verdeeld vanuit het zuidoosten van Californië, het zuiden van Nevada en het zuidwesten van Utah en Arizona op Amerikaans grondgebied, en van het noorden van Sinaloa en de kaap Baja California naar Sonora in Mexico.

Leef in een grote verscheidenheid aan habitats, waaronder laag loofbos, rotsachtige heuvels, rivierdalen en ravijnen, doornstruikgewassen en natuurlijk woestijnen.

Gedrag van de woestijnschildpad

Omdat het een koudbloedig dier is, moet het de temperatuur regelen. Om deze reden overwintert het tijdens de wintermaanden in diepe holen maar blijft het ook in lethargie als de zomertemperatuur hoger is; Dit staat bekend als estivation.

border=0

De activiteit van de woestijnschildpad is aangepast aan het klimaat van zijn habitat. Het is overdag als de dag koud of schemerig is als de hitte in de middag erg sterk is. Het is niet gezellig, hoewel het mogelijk is om meer dan 2 schildpadden in hetzelfde hol te vinden; Tolerantie is groter wanneer ze tot tegenovergestelde geslachten behoren. Voor een schildpad die 98 procent van zijn leven in zijn hol doorbrengt, lijkt het echt comfortabel.

De woestijnschildpad voederen

Het overleeft op basis van een plantenetend dieet, omdat de be>

Reproductie van de woestijnschildpad

Zoals elke soort die polygaam staat, heeft zijn hele gezelschap gedurende zijn of haar reproductieve leven, dat begint tussen 14 en 21 jaar (ongeveer 20 centimeter >

Ze kan sperma opslaan in haar voortplantingsstelsel 18 maanden na geslachtsgemeenschap of spawn in de lente. Het legt meestal 4 tot 8 witachtige eieren in een diep nest dat alleen is gegraven, bedekt ze met aarde en urine, gaat weg en 90 - 135 dagen later komen de eieren uit. De temperatuur bepaalt zowel de incubatietijd als het geslacht van het nageslacht.

De schaal van pasgeborenen is zacht en blijft zo tijdens de eerste 5 levensjaren.

Bedreigingen van de woestijnschildpad

De woestijnschildpad is een "kwetsbare" soort (volgens de IUCN), die lijdt aan een reeks bedreigingen die zijn overleving bedreigen in een klein verspreidingsgebied. De activiteiten van mijnbouw, vee grazen en stedelijke ontwikkeling verminderen hun leefgebied en sterven meestal als ze de snelwegen oversteken. Evenzo vermindert illegale handel het aantal individuen en ziektes veroorzaakt door ziekteverwekkers die hun gezondheid verminderen en tot de dood kunnen leiden.